تئاتر در این سالها جدی گرفته نشدهاست/ تمام مشکلات به برنامهریزی فرهنگی بر می گردد
بهروز غریبپور در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا درباره حواشی ایجاد شده نسبت به عملکرد خانه تئاتر گفت: شکلگیری خانه تئاتر به دشواری صورت گرفته و اینکه تشکیلات صنفی است و صنوف مختلف تئاتر زیر آن جمع هستند اتفاقی است که باید به آن ارج گذاشت.
وی با اعتقاد به اینکه نگاه به کارنامه خانه تئاتر به صورت مستقل اقدام غلطی است اظهار کرد: تئاتر خصوصی تنها چند سال است که شکل گرفته است. اگرچه ما پیش از تئاتر دولتی، تئاتر خصوصی داشتیم بنابراین باید بگوییم که خانه تئاتر در کنار مرکز هنرهای نمایشی و دیگر نهادها که نسبت به تئاتر حساسیت نشان میدهند به نتایجه بهتری دست پیدا میکنند.
غریبپور تصریح کرد: با توجه به مباحثی که در برنامه «چشم شب روشن» از سوی اصغر همت به عنوان مدیر عامل خانه تئاتر و مهدی شفیعی به عنوان مدیر مرکز هنرهای نمایشی مطرح شد من حق را هم به مرکز هنرهای نمایشی و هم به خانه تئاتر می دهم چراکه یکی از کمبود بودجه و دیگری از کمبود حمایت گلهمند بود بنابراین هر دو از یک مشکل رنج میبرند.
کارگردان اپرای «خیام» تاکید کرد: معتقدم تئاتر جدی گرفته نشده و یکی از صدماتی که طی این سالها به هنر تئاتر وارد شده این بوده که بازیگری به عنوان یک شغل حذف شد و با اینکه در دانشگاهها آموزش داده میشود به عنوان یک حرفه شناخته نمیشود. در اینجا این سوال مطرح می شود که اگر بازیگری شغل نیست چرا در دانشگاهها آموزش داده می شود و اگر یک حرفه به شمار می رود و جزو رشتههایی است که باید آموخت چرا همچون رشتههای معماری و پزشکی جدی گرفته نمی شود؟
وی در سخنانش تصریح کرد: تمام مشکلات به برنامهریزی فرهنگی بر می گردد. خوانندگی و بازیگری باید به عنوان شغل شناخته شوند و این امر نگاهی مجدد میطلبد که به صورت ریشهای به این موضوع بپردازد.
کارگردان «اپرای حافظ» و «مولوی» ادامه داد: ما نباید تئاتر خصوصی را وادار کنیم که با اختصاص سالن به 10 نمایش اجرای نمایشهای بدون دکور و دیگر مولفههای صحنهای را که باعث لذت بخش شدن یک اثر میشوند، ترویج شود. نباید برای درآمدزایی بیشتر و برآمدن از پس هزینههای سالن و اجرا برنامهریزیها سمت و سویی پیدا کنند که اجرای نمایشها دچار آسیب و لطمه شود.
انتهای پیام/